BankNews.ro - The Business Republic

Cati bani iti cere banca sa te salveze financiar
Finante-Banci | Data Publicarii: 14-02-2011



Ultimii doi ani au fost cei mai fructuosi pentru business-ul restructurarilor de credite, chiar daca acest lucru a costat scump atat bancile cat si clientii.

Pe de o parte bancile au trebuit sa-si faca provizioane in unele cazuri mai grave de restructurare, in timp ce clientii au trebuit sa-si prelungeasca unele perioade de imprumut sau chiar sa se recunoasca invinsi de "impovararea financiara excesiva".

Cum orice fapta buna se plateste, bancile nu puteau sa ajute clientii cu dificultati in a plati ratele, fara sa le perceapa anumite costuri in plus.

Desi multe au spus ca nu percep niciun cost in plus pentru ca fac pe "bunul samaritean" cu debitorii, banii in plus se cer indirect, prin diferite proceduri, fie de marire a dobanzii dupa "perioada de gratie", fie prin costuri catre terte parti.

Greul inca nu a trecut

Ultimii care s-au laudat ca au taiat costurile pentru clientii care vor sa restructureze creditele au fost cei de la CEC Bank.

"CEC Bank vine in sprijinul clientilor care intampina dificultati la rambursarea creditelor, eliminand din data de 7 februarie comisionul perceput in cazul restructurarii creditelor destinate persoanelor fizice, pentru toate produsele de creditare din oferta curenta", anunta recent banca.

 

integral in: ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/45163_cati_bani_iti_cere_banca_sa_te_salveze_financiar_.html