BankNews.ro - The Business Republic

Boc: In aprilie, Romania poate iesi oficial din recesiune
Economie | Data Publicarii: 17-02-2011

Primul-ministru Emil Boc a sustinut ca datele cele mai recente ale Institutului National de Statistica arata ca Romania poate anunta oficial in aprilie ca a depasit recesiunea economica, daca tendinta actuala se mentine.

Pentru ca acest obiectiv sa fie atins este nevoie ca datele oficiale sa inregistreze doua trimestre la rand cresteri economice in comparatie cu trimestrul anterior. "Obiectivul fundamental al Guvenrului pentru anul 2011 este iesirea din criza si cresterea economica de 1,5-2%. Datele transmise ieri de Institutul National de Statistica arata ca in luna aprilie Romania are toate sansele sa iasa din recesiune in mod oficial. Daca si in trimestrul I din 2011 vom avea o crestere in raport cu trimestrul IV din 2010, Romania este oficial din recesiune", a spus Emil Boc. 

De asemenea, acesta a anuntat ca rata de ocupare a fortei de munca tinde sa creasca. "Rata somajului, care si asa este sub media europeana, este in continua scadere. In ianuarie fata de decembrie, iar in februarie se contureaza o rata mai mica decat in ianuarie. Numarul contractelor de munca active se apropie de 6.000.000 ceea ce inseamna ca pana la urma masurile dure pe care am fost obligati sa le luam incep, incet-incet, sa-si arate roadele", a anuntat primul-ministru.

Acesta a sustinut ca, pe langa informatia de ordin statistic, depasirea oficiala a recesiunii are si alte efecte beneficie. "Dincolo de impactul psihologic asupra fiecaruia dintre noi, iesirea inseamna si un plus, chiar daca destul de mic, de prosperitate", a conchis Boc. 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/45242_boc_in_aprilie,_romania_poate_iesi_oficial_din_recesiune.html