BankNews.ro - The Business Republic

UniCredit forteaza o dublare la un milion de clienti, dar doar din mediul urban
Finante-Banci | Data Publicarii: 17-02-2011



Bogdan Spuza spune ca achizitia de clienti nu poate veni fara o retea extinsa
UniCredit Tiriac Bank, un jucator de top zece controlat de unul dintre cele mai puternice grupuri financiare la nivel regional, si-a planificat sa isi dubleze portofoliul de clienti in urmatorii ani, pana la pragul de un milion.

"Vrem sa avem peste un milion de clienti, fata de 500.000, cati avem in prezent.
Achizitia nu se poate face altfel decat prin sucursale", a spus Bogdan Spuza, director de marketing la UniCredit Tiriac.

Italienii au anuntat recent un plan de a deschide 300 de unitati in Romania in urmatorii cinci ani, fata de 235, cate opereaza in prezent.

La sfarsitul anului trecut, UniCredit Tiriac se plasa pe pozitia a saptea in ierarhia bancilor locale in functie de activele detinute.

Totusi, din perspectiva dimensiunii retelei teritoriale sau a portofoliului de clienti, banca ramane la o distanta apreciabila de liderii sistemului. BCR, cea mai mare banca locala, are peste 4 milioane de clienti si aproape 700 de unitati, in timp ce BRD, numarul doi dupa active, are circa 2,5 milioane de clienti si peste 900 de unitati. Spuza spune ca, in aceasta etapa, obiectivul principal este imbunatatirea prezentei in mediul urban, fara un interes declarat si pentru zona rurala.

 

integral in: zf.ro

http://www.banknews.ro/stire/45255_unicredit_forteaza_o_dublare_la_un_milion_de_clienti,_dar_doar_din_mediul_urban.html