BankNews.ro - The Business Republic

Guvernul a modificat programul Prima Casa
Finante-Banci | Data Publicarii: 31-03-2011



Guvernul a decis ca garantia statului la creditele contractate prin programul "Prima Casa" sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 mp, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Modificarea programului "Prima Casa" a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului, a anuntat premierul Emil Boc.

El a precizat ca nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobanda imprumutului si cuantumul garantiei.

Astfel, daca vor sa mai ia parte la programul guvernamental, bancile trebuie sa-si asume expunerea pe 50% din volumul creditelor acordate pana acum, credite ce sunt in acest moment 100% garantate de catre stat. Garantiile eliberate din creditele vechi vor putea fi utilizate pentru acordarea de credite noi prin programul Prima Casa, spune Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare.

"Bancile au la dispozitie trei luni pentru a participa la acest program,, iar regula va fi «primul venit, primul servit». Intre banci va fi posibil transferul protofoliului de garantii", a spus Boc.

Executivul a decis totodata ca si persoane care in prezent detin o casa in suprafata utila maxima de 50 metri patrati si care doresc un confort sporit sa poata accesa credite prin acest program pentru cumpararea unei noi locuinte.

Surse oficiale au declarat ca a fost eliminat criteriul limitei de varsta, astfel incat programul "Prima Casa" sa poata fi accesat si de alte persoane decat tinerii in varsta de pana la 35 ani.

 

continuarea in: money.ro

http://www.banknews.ro/stire/46461_guvernul_a_modificat_programul_prima_casa.html