BankNews.ro - The Business Republic

David (Hidroelectrica): Franklin Templeton vrea sa preia controlul sistemului energetic romanesc
Actualitate | Data Publicarii: 07-04-2011



Membrul in Consiliul de Administratie al companiei de stat Hidroelectrica, Mihai David, a declarat joi ca autoritatile americane ii sprijina pe cei de la Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, in incercarea acestora de a prelua controlul companiilor energetice de stat din Romania

"Ideea principala este ca dincolo de ce ne invata sistemul american, el isi doreste sa sprijine administratorii Fondului Proprietatea, pentru modul in care doreste sa se impuna in companiile energetice, isi doresc sa preia controlul acestor companii. Toata problema a inceput de cand Franklin Templeton a venit la FP, pentru ca vrea sa controleze sistemul energetic romanesc", a spus Mihai David, in cadrul unui seminar pe teme energetice.

Oficialul Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, a facut astfel referire la discursul recent al ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark H. Gitenstein, care a criticat in termeni duri sistemul energetic romanesc.

"Gitenstein ii lauda pe cei de la Franklin Templeton. Franklin Templeton isi doreste sa impuna niste decizii, iar daca are de-a face cu neprofesionisti, va reusi sa se si impuna, chiar daca sunt minoritari", a afirmat David.

De altfel, Franklin Templeton este unul din principalii contestatari ai proiectului infiintarii celor doua mari companiii din sectorul energetic, Electra si Hidroenergetica.

Ambasadorul Mark H. Gitenstein declara la 31 martie ca reorganizarea companiilor energetice este o "rearanjare a sezlongurilor de pe Titanic". Totodata, in opinia sa, Guvernul roman a folosit unele companii de stat precum Hidroelectrica sau Romgaz pe post de "pusculite" pentru a rezolva problemele privind fluxul de numerar. 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/46700_david_hidroelectrica_franklin_templeton_vrea_sa_preia_controlul_sistemului_energetic_romanesc.html