BankNews.ro - The Business Republic

Franks (FMI): Romania risca sa returneze 1,5 miliarde euro reprezentand fonduri pre-aderare platite
Economie | Data Publicarii: 09-05-2011



Romania risca sa fie obligata sa returneze pana la 1,5 miliarde euro, reprezentand fonduri pre-aderare platite, daca proiectele nu vor fi finalizate pana la finele acestui an, a declarat, luni, Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"In ceea ce priveste fondurile pre-aderare, Romania risca sa fie obligata sa returneze pana la 1,5 miliarde euro fonduri, suma deja platita, daca nu se finalizeaza  proiectele pana la sfarsitul anului", a spus Franks.

Acesta a mai spus ca Romania trebuie sa se concentreze mai mult pe domeniile cu o prioritate mai mare, ceea ce va duce la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

"Guvernul a inregistrat progrese in ceea ce priveste absobtia de fonduri europene, dar sunt inca insuficiente si in acest sens trebuie dublate eforturile. Proiectele cu prioritate redusa ar trebuie esalonate, iar eforturile sa se concentreze pe domenii cu prioritate ridicata prin care absorbtia poate creste mult mai repede", a adaugat Seful misiunii FMI. 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/47787_franks_fmi_romania_risca_sa_returneze_1,5_miliarde_euro_reprezentand_fonduri_pre-aderare_platite.html