BankNews.ro - The Business Republic

Calendarul pentru recapitalizarea bancilor europene va fi respectat
Finante-Banci | Data Publicarii: 23-09-2011

Autoritatea bancara europeana (EBA) a precizat ca nu se intentioneaza o abatere de la calendarul stabilit dupa ultimele teste de stress pentru recapitalizarea anumitor banci europene.

Potrivit informatiilor in ajun de Financial Times, liderii UE ar fi dispusi sa acelereze planurile de crestere a capitalului a 16 institutii bancare, care au esuat testele de rezistenta din aceasta vara.

Or, a subliniat EBA, apelul lansat miercuri de Consiliul european de risc sistematic, noua super-autoritate europeana, la o actiune coordonata pentru consolidarea fondurilor proprii ale bancilor este in acord cu recomandarile emise de EBA in iulie, dupa publicarea rezultatelor testelor de stress.

Ce banci si din ce tari vor fi recapitalizate constituie un subiect de dezbateri. Marile state precum Germania, Franta si Spania s-au aratat rezervate in privinta injectarii de noi fonduri. Potrivit analistilor, marile banci franceze se numara printre cele care au mare nevoie de lichiditati. La testul EBA din iulie au picat noua banci europene. Ele au termen pana in decembrie pentru a-si majora fondurile proprii.

Sursa: Fin.ro

http://www.banknews.ro/stire/52286_calendarul_pentru_recapitalizarea_bancilor_europene_va_fi_respectat.html