BankNews.ro - The Business Republic

Cum sa scapi de ratele prea mari
Finante-Banci | Data Publicarii: 23-09-2011

Daca si tu te numeri printre cei care in perioada de varf a creditarii si-a dorit o casa mai spatioasa, o masina noua, o plasma mai mare si vacante exotice si ai avut inspiratia de a le cumpara pe toate in rate, te-ai confruntat deja cu deprecierea leului in perioada crizei si cu reducerea veniturilor salariale si probabil ca ratele lunare au dat batai de cap.

In aceste conditii, bancile se intrec in oferte de refinantare cat mai competitive, cu atat mai mult cu cat comisionul de rambursare anticipata a disparut sau este de cel mult 1%.

Atunci cand te hotarasti sa aplici pentru refinantare, trebuie sa iei in calcul toate costurile pe care trebuie sa le suporti -  de la analiza dosarului, evaluarea imobilului in cazul unui credit ipotecar, taxele notariale, dobanzi, comisioane. Asadar, inainte de a te hotari daca vrei sa aplici pentru o refinantare, asigura-te ca ai strans toate ofertele bancilor pentru a nu omite nici un aspect important, studiaza cu atentie dobanzile si comisioanele bancilor - nu vrei ca refinantarea sa devina dupa ceva timp o povara mai mare decat imprumuturile actuale. Discuta cu ofiterul de credit si cere-i sa faca mai multe simulari - nu vrei sa schimbi un credit avantajos pe unul mai prost si nu are sens sa-ti bati capul cu un nou credit daca pur si simplu nu obtii nici un avantaj.

Integral in Money.ro

http://www.banknews.ro/stire/52292_cum_sa_scapi_de_ratele_prea_mari.html