BankNews.ro - The Business Republic

Clientii COSMOTE Romania au generat in roaming un trafic de date mobile de 2,5 ori mai mare decat anul trecut
IT&C | Data Publicarii: 26-09-2011

Clientii COSMOTE Romania au inceput sa foloseasca tot mai mult serviciile de date mobile atunci cand calatoresc peste hotare, datorita tarifelor corect dimensionate si pachetelor avantajoase. Astfel, traficul de date mobile in roaming a crescut cu 164% in perioada mai-august 2011, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. 

De asemenea, utilizatorii au vorbit in roaming cu 13% mai multe minute si au trimis cu 11% mai multe SMS-uri in cursul perioadei mentionate, demostrand ca au comunicat mai intens in aceasta perioada si au acordat mai mult timp pentru a-i asculta pe cei dragi sau pe partenerii de business, cat au fost plecati departe de casa.

Anul acesta, COSMOTE Romania a introdus noi destinatii pentru serviciul Roaming Plus: Bosnia Hertegovina, Maroc, Singapore, Pakistan, Rusia, Indonezia, India, Tailanda, Afganistan. Serviciul 3G a fost lansat in peste 20 de retele, dintre care 7 sunt noi: Singapore, Tunisia, Liechtenstein, Indonezia, Letonia, Japonia si Coreea de Sud.

Tarile preferate de catre turistii romani au fost, si vara aceasta, Italia, Germania, Grecia, Spania, Ungaria si Bulgaria, potrivit datelor companiei legate de roaming. Incepand din 1 iulie 2011, in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene, COSMOTE Romania a redus tarifele in roaming cu 10,3% pentru apeluri de voce originate din tari membre ale Uniunii Europene si cu 26,7% pe cele pentru apelurile primite in spatiul UE. Toti clientii COSMOTE, atat cei abonati cat si utilizatorii de cartela preplatita, au beneficiat de tarifele Roaming Avantaj de 0,35 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri initiate, respectiv 0.11 euro/minut (fara TVA) pentru apeluri primite in tarile UE.

Clientii COSMOTE, atat abonati cat si prepaid, pot folosi serviciile de roaming in 164 de tari din toata lumea, prin intermediul a 370 de retele de telefonie. Pentru utilizatorii de prepaid, serviciul Roaming Plus este valabil in 88 de retele din 49 de tari, in timp ce serviciul Roaming One este disponibil in toate celelalte retele si tari. In acealasi timp, serviciul de date in roaming este disponibil in 61 de tari, prin intermediul a 146 parteneri, iar serviciul 3G este disponibil in 48 de tari, la 84 de parteneri.

http://www.banknews.ro/stire/52322_clientii_cosmote_romania_au_generat_in_roaming_un_trafic_de_date_mobile_de_2,5_ori_mai_mare_decat_anul_trecut.html