BankNews.ro - The Business Republic

Fondul Proprietatea decide in noiembrie listarea la Varsovia si ridicarea restrictiilor de vot
Bursa | Data Publicarii: 26-09-2011

Adunarea Generala a Actionarilor de la Fondul Proprietatea este asteptata cu nerabdare de intreaga piata, deoarece va fi un prim semnal privind raportul de forte din actionariatul fondului, dupa ce statul roman a pierdut controlul.

In cele opt luni de la listare, statul a cedat 30% din actiunile FP persoanelor indreptatite sa primeasca despagubiri, iar de la acestea, aproape 20% din actiuni au ajuns la fonduri straine. Astfel, urmatoarea AGA ar putea arata care sunt intentiile acestor fonduri care au preluat pachete semnificative de actiuni la FP.

"Urmatoarea AGA la FP va avea loc cel mai probabil in luna noiembrie, dupa aprobarea preliminara din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare a modificarilor propuse pentru actul constitutiv al Fondului. Ne asteptam ca participatia statului roman la Fond sa scada la zero in urmatoarele luni - cu exceptia actiunilor neplatite blocate pe care statul roman nu le poate folosi pentru despagubiri. Momentul convocarii AGA nu depinde de evolutia participatiei Guvernului, ci de aprobarea preliminara din partea CNVM", a declarat pentru ZF Greg Konieczny, managerul FP.

Integral in Ziarul Financiar

http://www.banknews.ro/stire/52331_fondul_proprietatea_decide_in_noiembrie_listarea_la_varsovia_si_ridicarea_restrictiilor_de_vot.html