BankNews.ro - The Business Republic

Bancherii se pregatesc pentru falimentul Greciei. O criza financiara mult mai larga ar putea fi declansata
International | Data Publicarii: 26-09-2011

Bancherii se pregatesc pentru intrarea Greciei in faliment, se arata intr-o analiza Reuters. Sperantele lor atarna de capacitatea Europei de a ridica urgent ziduri in jurul sistemului bancar suficient de puternice pentru a preveni raspandirea crizei catre alte tari din zona euro.

Reprezentantii marilor grupuri financiare sunt atat de pesimisti in ceea ce priveste criza datoriilor de stat din zona euro incat au comparat riscurile de contagiune din pietele financiare cu falimentul Lehman Brothers din 2008.

 "Expunerea financiara directa din sistemul bancar european este gestionabila. Care este impactul indirect? Veti avea un soc pe partea de cerere. Realitatea este ca ar trebui sa ne asteptam cu totii la un impact in privnita Produsului Intern Brut daca vom avea un soc pe partea de cerere care va afecta mediul de afaceri", a declarat la Washington directorul general al Citigroup, Vikram Pandit.

Integral in Antena3.ro

http://www.banknews.ro/stire/52335_bancherii_se_pregatesc_pentru_falimentul_greciei_o_criza_financiara_mult_mai_larga_ar_putea_fi_declansata.html