BankNews.ro - The Business Republic

Presedintele Basescu primeste joi, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a FMI, BM si CE
Politica | Data Publicarii: 26-04-2012

Presedintele Traian Basescu va primi joi, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza Administratia Prezidentiala.

Delegatia Fondului Monetar International a venit marti, la Bucuresti, pentru cea de-a cincea evaluare a Acordului stand-by aflat in derulare cu autoritatile romane. 

Delegatia este condusa de negociatorul sef pentru Romania, Jeffrey Franks, si va pleca din Romania pe 9 mai. Franks este insotit de Erik De Vrijer, care va deveni seful misiunii pentru urmatoarea evaluare. 

Cea de-a patra misiune de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie - inceputul lunii februarie. 

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/58392_presedintele_basescu_primeste_joi,_la_palatul_cotroceni,_delegatia_comuna_a_fmi,_bm_si_ce.html