BankNews.ro - The Business Republic

Outlook Q2 2012 Saxo Bank: Marea operatiune de revenire
Finante-Banci | Data Publicarii: 26-04-2012


  • A fost evitata o noua criza, insa politicile continua sa provoace dezastre

Saxo Bank, banca daneza specializata in investitii si tranzactionare online, crede ca in al doilea trimestru al anului este posibil un impuls pozitiv rezonabil care sa blocheze criza geopolitica. Eventuala intoarcere la o noua emisiune monetara pare inevitabila din moment ce bancile centrale incearca sa se tina departe de criza, iar erorile politice, coroborate cu frictiunile sociale si geopolitice, vor duce la o situatie exploziva. 

Potrivit analistilor bancii, Europa va continua pe drumul unei cresteri economice reduse, in pofida faptului ca Eurozona a intrat in recesiune la sfarsitul anului trecut. Cu toate acestea, revenirea economiei americane va avea un efect pozitiv si in Europa, iar Asia va continua sa o ajute prin importuri. Daca aceasta revenire americana nu va aduce si o crestere a numarului de locuri de munca, s-ar putea sa asistam la o noua emisiune monetara in trimestrul al III-lea, anul acesta. In Asia, dosarul cel mai critic este China, unde investitiile continua sa piarda teren si asta o sa se vada destul de curand. 

Saxo Bank crede ca bunurile de larg consum vor avea un parcurs dificil in continuare, atata timp cat politicile privind produsele derivate din petrol sunt destul de impredictibile. Am putea asista la cresteri importante de preturi. Aurul isi va consolida pozitiile la inceputul Q2. Volatilitatea va reveni pe piata de equity pe masura ce stimulentele vor disparea, iar dividendele platite actionarilor vor fi fost platite. Dolarul australian este in pozitia cea mai dezavantajoasa printre monedele importante, cu sanse mari sa piarda din cauza miscarilor Chinei, de exemplu. China va avea si ea o problema cu propria moneda, yuanul, care va simti reducerea schimburilor comerciale si a investitiilor.  

Steen Jakobsen, Chief Economist la Saxo Bank: "Experimentul financiar initiat de politicieni post criza Lehman este in cel de-al patrulea an si nu se vede mare lucru. Bancile centrale din intreaga lume au declansat o cursa pentru a tipari cat mai multi bani cu putinta, din dorinta de a-si slabi moneda in fata celorlalte state care poarta aceeasi lupta. O ultima solutie, am putea spune, si am putea vedea ceva rezultate, din moment ce dobanzile scazute si masurile neconventionale au cam disparut, fiind inlocuite de dobanzi joase si crestere economica modesta”.

Raportul Outlook Q2 2012 Saxo Bank include urmatoarele analize: 

Equities

Outlook FX

Politici Monetare: Bancile Centrale

Outlook Asia: China - o revenire putin diferita 

Outlook bunuri de larg consum: Pietele de petrol cauta echilibrul potrivit 

Comunicat de presa

http://www.banknews.ro/stire/58399_outlook_q2_2012_saxo_bank_marea_operatiune_de_revenire.html