BankNews.ro - The Business Republic

Plus pe asigurari dupa trei ani
Finante-Banci | Data Publicarii: 13-06-2012

Piata de asigurari a revenit pe un trend ascendent, marcand o crestere de putin peste doua puncte procentuale (raportat la T1 2011) dupa trei ani de zile, in T1 2009 consemnan-du-se prima scadere a industriei de profil.

 La evolutia ascendenta a pietei de profil, contributia semnificativa a apartinut segmentului de asigurari generale, acest sector de piata consemnand o majorare de 2,6%, pana la 405 milioane euro. Totodata, asigurarile generale au generat 80,3% din totalul pietei de asigurari. De partea cealalta, rezultatele indica, pentru segmentul de asigurari de viata, un volum total al subscrierilor de 99,3 milioane euro, cu 0,5% mai mult decat in T1 2011.

 ASTRA ramane in fruntea pietei

ASTRA Asigurari ramane liderul pietei si in anul 2012, in pofida unei scaderi a volumului de afaceri de circa 10 milioane euro in valoare absoluta. Cota de piata a companiei s-a diminuat de la 16% pana la 13,5%. Demna de evidentiat insa este structura portofoliului companiei, in 2012 activitatea liderului ASTRA diversificandu-se si pe alte clase de asigurare: garantii (peste 7% din portofoliu, clasa de asigurari unde compania e lider, depasind EximAsig Romania sau PLATINUM Asigurari, companii ale caror afaceri depind in proportii covarsitoare de asigurarile de garantii) sau sanatate (cca. 3,5% din afaceri, ASTRA fiind, de asemenea, lider, depasind traditionalul EUREKO).

Integral in Romania Libera

http://www.banknews.ro/stire/59579_plus_pe_asigurari_dupa_trei_ani__.html