BankNews.ro - The Business Republic

Vesti bune pe piata fortei de munca. Patronii din Romania sunt printre cei mai optimisti din Europa in ceea ce priveste angajarile
HR/Cariere | Data Publicarii: 13-06-2012




In jur de 10% dintre patronii companiilor din Romania estimeaza ca vor face angajari in urmatoarele trei luni, procent similar cu cel consemnat la sfarsitul anului trecut, reiese din studiul Manpower privind serspectivele angajarii de forta de munca. Totodata, planurile de angajare ale companiilor din Romania sunt unele dintre cele mai ambitioase de la nivel european.

"In contextul regional actual Romania inregistreaza una dintre cele mai oprimiste previziuni de angajare in Europa. Coroborat cu faptul ca exista in continuare parghii prin care se pot crea noi locuri de munca in tara noastra, in acest moment putem spera ca anul 2012 nu va fi unul negativ pentru piata muncii din Romania", a declarat pentru gandul Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

Cele mai optimiste tendinte de angajare se consemneaza, la nivel regional, in vestul tarii, unde 20% dintre patronii companiilor care au participat la studiu au precizat ca intentioneaza sa-si mareasca echipa in urmatoarele trei luni. La polul opus se afla regiunea de sud-est, unde angajatorii se asteapta la o reducere a numarului de personal cu 1%. 

 

Integral in Gandul.info.

http://www.banknews.ro/stire/59589_vesti_bune_pe_piata_fortei_de_munca_patronii_din_romania_sunt_printre_cei_mai_optimisti_din_europa_in_ceea_ce_priveste_angajarile.html