BankNews.ro - The Business Republic

Hildebrand, de la Banca Nationala a Elvetiei la fondul de investitii BlackRock
Finante-Banci | Data Publicarii: 13-06-2012

Philipp Hildebrand, fostul presedinte al Bancii Nationale a Elvetiei (SNB) va deveni noul vicepresedinte al BlackRock si va supraveghea relatiile companiei cu clientii institutionali din afara Statelor Unite.

Mutarea la cel mai mare fond global de investitii reprezinta reintoarcerea lui Hildebrand in lumea financiara dupa ce acesta a fost nevoit sa-si dea demisia de la carma bancii centrale elvetiene in urma unor tranzactii valutare controversate efectuate de sotia sa, anunta publicatia financiara "Financial Times”.


Ambitiile BlackRock

Totodata, acest lucru reprezinta o dovada a ambitiilor si a importantei crescande a BlackRock in sistemul financiar. Fondul a depasit multi dintre rivalii sai in ultimii ani, devenind principalul fond global din punct de vedere al activelor administrate, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 3.680 de miliarde de dolari. Totodata, BlackRock a devenit un consilier principal al multor guverne si companii private in ceea ce priveste gestionarea activelor neperformante.

De exemplu, BlackRock este implicat in gestionarea de catre Rezerva Federala a activelor AIG si, recent, a ajutat la reevaluarea activelor detinute de catre guvernele grecesti si irlandeze.

 

Integral in Adevarul.ro.

http://www.banknews.ro/stire/59592_hildebrand,_de_la_banca_nationala_a_elvetiei_la_fondul_de_investitii_blackrock.html