BankNews.ro - The Business Republic

Boc: Presedintele PDL si BPN si-au prezentat demisia
Politica | Data Publicarii: 15-06-2012

Presedintele Partidului Democrat Liberal impreuna cu intreg Biroul Permanent National si-au prezentat demisia, a anuntat Emil Boc, joi seara, la finalul Colegiului National Director.

El a spus ca in perioada urmatoare PDL va avea doar o structura interimara, pana la alegerea unei noi conduceri a partidului, si a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat. "Presedintele Partidului Democrat Liberal impreuna cu intreg Biroul Permanent National si-au prezentat demisia. Asta inseamna ca in perioada imediat urmatoare partidul va avea doar o structura interimara, pana la alegerea noii conduceri. Atat presedintele cat si BPN isi asuma raspunderea politica pentru rezultatele pe care le-am obtinut la rezultatele locale", a declarat Emil Boc. 

Liderul democrat-liberal a subliniat ca "presedintele PDL impreuna cu BPN au traversat Romania prin criza". "Si-au asumat masurile politice care au salvat Romania de la colapsul economic. Aceste masuri au fost bune, au fost corecte. Ele ne-au costat din punct de vedere politic, ne-au costat din punct de vedere electoral. Este un gest de asumare a raspunderii politice ca atare si, in consecinta, atat presedintele PDL cat si BPN si-au asumat gestul demisiei,'' a adaugat Boc. 

El a spus ca in acest fel se deschide calea pentru organizarea structurii care sa valideze noile organe de conducere ale partidului urmand ca ''detaliile'' sa fie stabilite intr-o sedinta viitoare a CND, cel mai probabil duminica. ''Pana atunci va gestiona aceasta structura conducerea interimara a PDL. Actuala structura, pana la alegerea noii structuri, gestioneaza treburile curente ale partidului", a mai spus liderul democrat-liberal. 

Emil Boc a precizat ca nu va mai candida pentru sefia PDL. "Nu mai candidez pentru un mandat la presedintia PDL, ma voi ocupa in primul rand de Primaria municipiului Cluj-Napoca. Este o mare onoare si cinste sa fii primar al unui asemenea municipiu", a aratat presedintele demisionar al PDL. 

Potrivit articolului 86 din Statutul PDL, Consiliul National de Coordonare (CNC) se reuneste semestrial sau ori de cate ori este nevoie. Convocarea pentru sedintele ordinare este facuta de BPN. 

Pentru sedinte extraordinare, CNC poate fi convocat la cererea: BPN, a presedintelui partidului sau a cel putin o patrime din presedintii BPJ, cu acordul BPJ respective. 

Conform articolului 87 din Statut, sedintele ordinare ale CNC se anunta cu minimum 7 zile, iar cele extraordinare cu minimum 48 ore inainte de data convocarii. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/59655_boc_presedintele_pdl_si_bpn_si-au_prezentat_demisia.html