BankNews.ro - The Business Republic

Emporiki Bank: Credit Agricole va prelua actiuni ale filialelor din Romania, Bulgaria si Albania
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-06-2012

Transferul de actiuni detinute de Emporiki Bank in Emporiki Bank Romania S.A., Emporiki Bank Bulgaria EAD si Emporiki Bank Albania S.A. catre Grupul francez Credit Agricole S.A. a fost aprobat de Consiliul de Administratie al Bancii Comerciale a Greciei /Emporiki Trapeza tis Elladas/. Acordul este supus acum aprobarii Bancilor Centrale, potrivit unei informatii publicate joi seara de portalul grecesc news.pathfinder.gr, citand reporter.gr.



Acesta este un transfer intern in cadrul grupului, ultimul pas dintr-un proces lansat in 2009 pentru a consolida relatiile dintre Credit Agricole S.A. si filialele sale Emporiki Bank, in conformitate cu modelul de dezvoltare a afacerilor internationale ale Credit Agricole. Ca urmare a integrarii lor treptate in grupul Credit Agricole in ultimii trei ani, filialele Bancii Comerciale a Greciei au fost deja ajustate la standardele grupului-mama asupra procedurilor de gestionare a riscurilor, organizarii administrative, sistemelor de informare, cu o referinta clara la Grupul Credit Agricole in identitatea lor corporativa. In plus, transferul va optimiza managementul capitalului in aceste banci subsidiare.

Avand vaste cunostinte de piata si experienta administrativa in aceste tari, Banca Comerciala a Greciei va continua sa ofere servicii filialelor in virtutea unui acord de cooperare, coordonare si de sprijin, pentru a le asigura integrarea lor armonioasa in Grupul Credit Agricole, adauga sursa citata.

 

Sursa: Agerpres.ro.

http://www.banknews.ro/stire/59663_emporiki_bank_credit_agricole_va_prelua_actiuni_ale_filialelor_din_romania,_bulgaria_si_albania.html