BankNews.ro - The Business Republic

Topul chilipirurilor imobiliare din Bucuresti
Imobiliare | Data Publicarii: 19-06-2012

Criza din domeniul imobiliar a ieftinit considerabil preturile la locuinte astfel ca, pentru amatorii de chilipiruri, piata pare sa ofere acum cele mai multe variante atat in cladiri vechi, cat si in constructii noi. Luand drept criteriu de selectie o locuinta confort 1 in Bucuresti, preturile solicitate pornesc si de la 15.000 euro pentru un apartament cu doua camere, conform unei analize Imobiliare.net. Principalele dezavantaje in acest caz raman amplasarea in cartiere situate in zone indepartate de centru, iar la apartamentele vechi necesitatea efectuarii unor imbunatatiri.

Berceniul si Rahova, lidere la chilipiruri imobiliare

Cei interesati de identificarea in Bucuresti a unor locuinte aflate la vanzare la preturi avantajoase, sub media pietei, pot gasi astfel de apartamente "la oferta” mai ales in cartierele din sectoarele 4, 5 si 6. In ceea ce priveste amplasarea, Berceniul si Rahova pun la dispozitia pietei cele mai multe unitati la pret redus.

Cel mai mic pret solicitat pentru o garsoniera confort 1, decomandata este de 21.000 euro, locuinta de 35 m² aflandu-se intr-un bloc construit in anul 1987 din zona Berceni. O oferta similara poate fi gasita si pe Soseaua Giurgiului, in apropierea unui important magazin de bricolaj, garsoniera amplasata la etajul 2 din 4 avand de data aceasta 27 m². Suprafata mai mica este compensata de reabilitarea blocului si de faptul ca are balconul inchis.

Sunt si exceptii in care pretul pentru un apartament de doua camere este considerabil mai mic decat cel pentru o garsoniera. Este si cazul unei unitati de 60 m² din cartierul Militari, scoasa la vanzare la pretul de 15.000 euro. Apartamentul se afla situat la etajul 5 intr-un imobil mixt de 10 etaje, construit in anul 1978. Cu 22.000 euro, cei interesati pot achizitiona un apartament de doua camere in Rahova, avand suprafata de 30 m². Ca imbunatatiri, proprietarul mentioneaza usa metalica de intrare, dotarea apartamentului cu tamplarie PVC si cu centrala proprie.

Exista in piata si oferte de apartamente de trei camere tot la pretul de 15.000 euro. O astfel de unitate este disponibila in Drumul Taberei - apartamentul cu o suprafata de 76 m² se afla la etajul 9/9 intr-un imobil mixt aflat aproape de metrou, proprietarul oferind la vanzare si mobila. Pentru un apartament de 3 camere de 64 m², un cumparator plateste in Rahova 29.000 euro, unitatea fiind situata la etajul 1 din 4 tot intr-un imobil mixt.

Rahova pare sa domine sectorul chilipirurilor imobiliare in cazul apartamentelor de 4 camere, cele mai multe oferte fiind amplasate in acest cartier. Cel mai mic pret la care este listata o unitate de 4 camere se ridica la 44.000 euro, cumparatorul primind in schimb o locuinta confort 1, de 80 m², cu multiple imbunatatiri, doua grupuri sanitare si repartitoare de caldura. Apartamentul se afla intr-un imobil construit in anul 1985, bine conectat la mijloacele de transport in comun. Pentru 4.000 euro in plus, o persoana poate achizitiona tot un apartament de 4 camere de 84 m², aflat in Berceni, la ultimul etaj intr-un imobil cu 4 niveluri, construit in anul 1972. Unitatea beneficiaza in plus de vedere dubla, termopane si aer conditionat.

Apartamente noi la pretul celor vechi

Majoritatea apartamentelor aflate la "oferta” pe piata imobiliara a Capitalei se afla amplasate in imobile construite in perioada anilor 1970-1980, unele dintre ele chiar inaintea cutremurului din 1977, acesta constituind unul din dezavantajele majore. Sunt insa si exceptii in piata, iar cu putin noroc, cei interesati pot gasi apartamente in constructii finalizate chiar in 2012 la pretul unui apartament vechi.

Cu 20.000 euro, in zona Giurgiului, o persoana isi poate achizitiona o garsoniera de 32 m², cu centrala proprie, intr-un bloc din caramida finalizat anul acesta. Pentru o mie de euro in plus, gasim o oferta similara si in Rahova: o unitate de 29 m², intr-un imobil de tip bloc mixt, la etajul 2/6.

Tot in zona Soselei Giurgiului, este pus spre vanzare si un apartament de doua camere, la pretul de 26.000 euro. Situat la parter intr-un imobil de doua etaje, finalizat tot in 2012, are 45 m² utili si se afla la doar un minut de statia RATB. Singurul lui dezavantaj ar fi lipsa finisajelor.

Despre Imobiliare.net

Imobiliare.net este portalul cu cele mai multe anunturi imobiliare listate si contine atat oferte publicate de agentiile imobiliare, cat si de persoanele particulare.

http://www.banknews.ro/stire/59749_topul_chilipirurilor_imobiliare_din_bucuresti.html