BankNews.ro - The Business Republic

Adrian Nastase a fost externat din spital si dus la Penitenciarul Rahova
Actualitate | Data Publicarii: 27-06-2012

Adrian Nastase a fost externat marti seara din Spitalul de Urgenta Floreasca si dus cu o ambulanta la Penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca nu exista niciun impediment pentru ca Politia sa puna in executare mandatul de incarcerare emis pe numele fostului premier.

Adrian Nastase a fost urcat pe targa in ambulanta, era constient si a vorbit cu persoanele care l-au insotit. El va fi internat in Spitalul Penitenciarului Rahova. 

Ambulanta a fost escortata de mai multe echipaje ale Politiei, fiind urmata indeaproape si de o masina in care se afla fiul lui Nastase, Andrei. 

Tribunalul Bucuresti a decis, in cursul zilei de marti, ca nu exista niciun impediment in punerea in executare a sentintei de doi ani inchisoare data fostului premier de Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" a solicitat printr-o adresa managerului Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, luarea masurilor necesare pentru prezentarea lui Adrian Nastase la institut, miercuri, incepand cu ora 9,00, cu toate documentele medicale relevante, cand se intruneste comisia medico-legala pentru amanarea intreruperii executarii pedepselor privative de libertate din motive medicale. 

Tot marti, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de comisarul sef de politie Gheorghe Dumitru, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, fata de medicul Serban Bradisteanu, de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, fata de ofiterul de politie judiciara Nicolae Costea, cel care a intervenit in cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Nastase, si fata de ofiterul de politie judiciara Marian Apostol, sub acuzatia de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/59946_adrian_nastase_a_fost_externat_din_spital_si_dus_la_penitenciarul_rahova.html