BankNews.ro - The Business Republic

Altex nu mai da credit cu buletinul incepand cu 22 octombrie
| Data Publicarii: 14-10-2006

Grupul Altex, retailer de electrocasnice si produse IT & C, va retrage creditul "cu buletinul", incepand cu 22 octombrie, cand vor intra in vigoare noile norme ale bancii centrale a Romaniei privind creditarea, a informat, vineri, un comunicat al companiei. Serviciul financiar care va fi retras la 22 octombrie a fost lansat in 2004. La doi ani de la lansare, serviciul "credit doar cu buletinul" are peste 550.000 de clienti, fiind cel mai popular instrument de finantare oferit de un retailer.

Cele doua retele ale grupului, Altex si Media Galaxy, ofera si alte servicii de creditare ,doar cu adeverinta de venit, precum: Crediflex de la Credex, cardurile co-brand BCR sau creditele Super Prompt de la EFG Retail Services. In afara de produsele financiare existente, cele doua retele vor introduce noi produse de creditare, au declarat oficialii Altex.C

Cardul BCR - Media Galaxy are cea mai mare limita de creditare de pe piata cardurilor co-branded pana la 16 salarii nete sau echivalentul in lei a 5.000 euro si poate fi utilizat pentru achizitionarea de produse in reteaua Media Galaxy si pentru plata de bunuri si servicii sau retragere de numerar de la bancomate

Grupul Altex este lider pe piata de electronice, electrocasnice si IT&C din Romania cu o cifra de afaceri in 2005 de 274,3 milioane euro.

Jucatorii concurenti pe piata de profil sunt Domo si Flamingo International.

Domo a raportat in 2005 o cifra de afaceri de 114,5 milioane euro. Flamingo International a preluat lantul de electrocasnice Flanco la mijlocul anului trecut. Reteaua Flanco a avut vanzari de 92 de milioane de euro in 2005, iar reteaua Flamingo de 84 milioane de euro.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/6065