BankNews.ro - The Business Republic

Grupul Erste Bank adopta solutii SunGard pentru operatiuni bancare
| Data Publicarii: 14-10-2006

Grupul Erste Bank a selectat solutia System Access Symbols a liderului global de servicii IT pentru mediul financiar, SunGard, pentru operatiuni bancare de baza, anunta un comunicat SunGard preluat de Singapore Business Wire. O echipa de evaluare compusa din experti in procese bancare si tehnologia informatiei din cadrul Slovenska sporitelna, Ceska sporitlena, Erste Bank Ungaria si Erste Bank din Viena. au ajuns la o recomandare finala dupa o evaluare detaliata a tutror optiuniolor posibile. Arhitectura scalabila, functionalitatea universala si capacitatea tranzactionala larga au fost factorii decisivi pentru a alege platforma IT oferita de SunGard.

Implementarea System Access Symbols a inceput deja la Slovenska sportilena la data de 2 iunie 2006, iar experienta dobandita acolo va fi un model pentru intreaga retea Erste din Centrul si Sud-Estul Europei.

Anterior parteneriatului cu Erste Bank, SunGard a achizitionat firma din Singapore, specializata pe solutii informatice financiare, System Access, o miscare ce a imbunatatit aria de expertiza a platformei Symbols.

Erste Bank opereaza cu succes in cele mai dinamice economii din Europa Centrala, tintind un vad de 15,2 milioane clienti in regiune. In decembrie 2005, dupa o serie de alte achizitii de succes, grupul financiar-bancar austriac a achizitionat si Banca Comerciala Romana. 

Insumand un venit anual de 4 miliarde de dolari, SunGard este lider global in dezvoltarea de softuri pentru servicii bancare, sistemul de invatamant si sectorul public. Gigantul IT american deserveste aproape de clienti pe sectorul business in intreaga lume.

NewsIn
 

http://www.banknews.ro/stire/6066