BankNews.ro - The Business Republic

Cea de-a treia editie a Zilelor Muzeului Taranului, intre 13 - 23 septembrie, la MTR
Lifestyle | Data Publicarii: 06-09-2012

Cea de a treia editie a "Zilelor Muzeului Taranului", eveniment care reuneste expozitii, targuri, lansari de carte, filme si muzici traditionale, se va desfasura, in perioada 13 - 23 septembrie, la Muzeul National al Taranului Roman (MNTR), informeaza miercuri institutia amintita.

"Zilele" vor debuta joi, 13 septembrie, de la ora 18.00, in Sala Oaspeti a MNTR, cu vernisajul expozitiei "Picu Patrut - ultimul mare miniaturist al Europei", la aceeasi ora, in Studioul Horia Bernea urmand sa aiba loc un concert de muzica religioasa sustinut de corul de camera Preludiu dirijat de Voicu Enachescu, iar la ora 21.00, in curtea interioara a muzeului fiind programat spectacolul de inchidere al Festivalului de teatru independent. 

Printre evenimentele care vor avea loc in cadrul "Zilelor Muzeului Taranului" se numara "Targul iconarilor si al mesterilor cruceri", "Targul boierului", vernisajul expozitiei "Recuperari, restituiri, restaurari", realizata impreuna cu Reteaua Colectiilor si Muzeelor Etnografice Satesti Particulare din Romania, finisajul expozitiei "Portret/ Atelier Adriana Boerescu, Angela Ludosanu si Nicu Muntean" si dezbaterea publica "Valorile romanilor si peisajul media", avandu-l ca amfitrion pe etnologul Vintila Mihailescu. 

De asemenea, miercuri, 19 septembrie, la Carturesti MNTR va avea loc lansarea cartii de poezii "Scara la cer", de Carolina Ilica, iar vineri, 21 septembrie, in Clubul Taranului este programata lansarea cartii "Bucate incercate. Retete culese" de Georgeta Rosu si ilustrate de Horia Bernea in 1996. 

Din programul evenimentului nu vor lipsi conferintele, proiectiile de filme romanesti, ori concertele sustinute de Ada Milea si invitatii sai, precum si de Maria Raducanu, Raul Kusak - Adrian Naidin, Taraful "Fluierasii din Dobrotesti" (Gorj), "Scripcarii din Bicaz", "Tapuritorii din Oas", programele pentru copii etc. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/61807_cea_de-a_treia_editie_a_zilelor_muzeului_taranului,_intre_13_-_23_septembrie,_la_mtr.html