BankNews.ro - The Business Republic

Gorj: Vrea sa intre in Cartea Recordurilor dupa ce a confectionat un nai gigant
Diverse | Data Publicarii: 08-03-2013

Artistul Stefan Popescu, director adjunct al Scolii Populare de Arta, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a confectionat un nai gigant, de 2 metri, cu care vrea sa intre in Cartea Recordurilor. Instrumentul este realizat din lemn de bambus si salcam si are 53 de tuburi, materialele folosite pentru confectionarea naiului gigant fiind aduse din Franta.

"Este confectionat din bambus si salcam, am asteptat un an si jumatate pentru sase tuburi care mi-au venit din strainatate intrucat bambus gasim, in Romania, doar la Deva, dar nu este de o calitate foarte buna. Instrumentul realizat de mine este mai mare decat cel al maestrului Gheorghe Zamfir, care are 43 de tuburi. Acesta are 53 de tuburi si am lucrat la el trei ani, eu asta fac de-o viata. 

Momentan nu este acordat decat pe patru tuburi, pentru ca imi ia cam doua luni sa-l acordez. Naiul care speram sa ajunga in Cartea Recordurilor are aproape doi metri si este facut pe sase octave. Am lucrat la el cu un bun prieten pentru ca este extrem de greu sa lucrezi in lemn, e o treaba meticuloasa", a precizat Vasile Popescu. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/66355_gorj_vrea_sa_intre_in_cartea_recordurilor_dupa_ce_a_confectionat_un_nai_gigant.html