BankNews.ro - The Business Republic

Femeile, maestrele gestionarii banilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-03-2013

O analiza facuta pe portofoliul de clienti ai Bancii Comerciale Romane (BCR) arata ca ponderea femeilor in randul detinatorilor de produse bancare de baza (cont curent, card, internet banking) este sensibil egala cu ce a barbatilor. Exista, insa, cateva judete unde femeile predomina: 

  • Bucuresti - 53%
  • Harghita - 55.%
  • Covasna - 56%
  • Salaj - 54%

De asemenea, este evidenta o tendinta de apropiere si folosire mai intensa a produselor bancare in randul femeilor:

  • Peste 60% dintre pachetele de cont curent vandute de BCR din luna octombrie si pana azi au fost achizitionate de femei sub 40 de ani
  • 90% dintre femeile de sub 50 de ani au card de debit atasat contului curent 

  • 29% dintre femeile intre 18-40 ani folosesc internet banking-ul (25% intre 41-50 ani si 18% peste 50 ani)

  • 47% femei folosesc plata la POS si 45% platesc facturile direct la ATM

Femeile efectueaza cu aproape 30% mai multe plati de facturi prin servicii de tip debit direct si standing order comparativ cu barbatii. 

Pentru o  eficienta mai mare in utilizarea timpului si a banilor,  BCR are cateva sfaturi pentru doamne:

Deoarece sunteti mai responsabile cu plata facturilor, evitati statul la coada si alegeti metode mai rapide de plata a acestora (ATM, internet banking, tranzactii mobile) astfel veti castiga timp pentru dumneavoatra si pentru familie. 

Pentru ca sunteti principala responsabila de aprovizonarea casei si de garderoba, platiti toate cumparaturile cu cardul si veti avea numai de castigat pentru ca beneficiati de 4% dobanda pe contul curent.

Stim ca faceti mai multe tranzactii prin internet banking asa ca sfatul nostru este sa alegeti un pachet care are trazactii gratuite incluse astfel incat in final sa platiti mai putin si sa castigati bani.

Am vazut ca platiti mai mult cu cardul si va spunem ca  puteti sa tineti sub control banii prin activarea serviciului BCR Alert (alerta prin SMS) sau Tranzactii mobile (veti primi alerte dupa fiecare tranzactie cu cardul si veti putea verifica soldul direct de pe orice telefon chiar si fara acces la internet).

Invitate in cadrul evenimentului "Femeile, maestre ale bugetului familiei” Stela Popescu si Medeea Marinescu au venit in completarea sfaturilor de mai sus:

"Femeia este foarte priceputa sa aiba grija de finantele familiei pentru ca ea este foarte iubitoare si atunci din grija pentru ceilalti ajunge sa fie un foarte bun gestionar al resurselor.  Femeia este cea care asigura existenta celor din jur pentru ca are o minte foarte organizata.  Femeia este mult mai responsabila cu banii si e normal ca ea sa fie cea care hotaraste impartirea bugetului familiei.” Stela Popescu 

"Recomand tuturor femeilor sa foloseasca internet banking-ul si toate celelate instrumente puse la dispozitie ca sa nu mai stea la cozi sa isi plateasca darile si facturile. Si le mai recomand sa fie foarte atente atunci cand cheltuie banii, sa nu se intinda mai mult decat le este plapuma. Cumpatarea este esentiala pentru o viata linistita.” Medeea Marinescu


http://www.banknews.ro/stire/66371_femeile,_maestrele_gestionarii_banilor_.html