BankNews.ro - The Business Republic

Oferte noi si clarificari, sperantele BVB pentru 2013
Bursa | Data Publicarii: 18-03-2013

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) trece printr-un an de rascruce, perioada de clarificari legale, dar si de revenire in atentia investitorilor cu noi oferte. Din pacate, lucrurile se misca mult mai greu decat ar dori investitorii

Dupa un an 2012 slab, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar trebui sa aiba parte de o perioada mai buna. Sigur, depinde in mare masura de deciziile politice legate de listarea unor companii de stat sau de oferte publice secundare pentru altele, dar macar are parte de stabilitate politica si de perspective economice relativ bune. Oricum, ce se poate spune pana acum este ca conducerea BVB este mai activa decat in trecut si ca investitorii sunt mai optimisti in privinta recuperarii pierderilor cauzate de criza.

Ramane problema generata de oferta slaba a BVB si increderea investitorilor. Anul trecut, conform datelor Fondului de Compensare a Investitorilor, numarul conturilor deschise la BVB era de putin peste 81.000, cu aproape sapte mii mai redus decat in 2011, ceea ce arata ca, in ciuda revenirii din ultima parte a anului, un numar important de investitori a preferat sa renunte de tot la bursa. Numarul investitorilor activi de la BVB este de doar cateva mii, circa 5% din totalul conturilor existente.

Integral in Capital.ro

http://www.banknews.ro/stire/66578_oferte_noi_si_clarificari,_sperantele_bvb_pentru_2013.html