BankNews.ro - The Business Republic

Sefii BCR costa scump: banca a cheltuit 20 mil. lei anul trecut cu salariile fostilor si actualilor membri de board
Finante-Banci | Data Publicarii: 01-04-2013

Plecarea britanicului Dominic Bruynseels din functia de CEO inainte de expirarea contractului a umflat factura.

  BCR, cea mai mare banca de pe piata, a cheltuit anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) cu salariile conducerii, suma fiind de-a dreptul dubla fata de 2011. Explicatiile pentru aceasta crestere puternica a costului cu remunerarea top managementului vin din mai multe directii.

  In primul rand, BCR a platit pachete "de despartire" membrilor de board care au parasit banca, in frunte cu fostul CEO Dominic Bruynseels, al carui mandat s-a incheiat formal la 1 aprilie 2012, cu cateva luni inainte de termenul de expirare a contractului semnat in 2008. De asemenea, mandatul de vicepresedinte executiv pe retail al Oanei Petrescu s-a incheiat la 24 aprilie, iar cel al vicepresedintelui pe financiar Helmuth Hintringer pe 23 mai. In total BCR a cheltuit 7 milioane de lei (1,6 milioane de euro) cu pachetele legate de plecarile din comitetul executiv, fiind de presupus ca Bruynseels a incasat cea mai mare parte din bani.

  Dupa aproape trei ani si jumatate in care britanicul s-a aflat la carma celei mai mari banci de pe piata, BCR raporta pe 2011 o rata a creditelor neperformante de peste 20% si un profit net anual de 16 mil. euro, pentru ca in 2012 sa inregistreze o pierdere dramatica de 277 mil. euro, cu credite neperformante de aproape 27%.

Integral in ZF.ro

http://www.banknews.ro/stire/66949_sefii_bcr_costa_scump_banca_a_cheltuit_20_mil_lei_anul_trecut_cu_salariile_fostilor_si_actualilor_membri_de_board.html