BankNews.ro - The Business Republic

Bijutierii vor fi obligati sa aplice marca de stat pe toate metalele si pietrele pretioase
Finante-Banci | Data Publicarii: 02-04-2013

Bijuteriile din aur s-ar putea scumpi in Romania, din cauza unui proiect de lege aflat pe masa Guvernului care propune introducerea obligativitatii de a aplica marca de stat pe toate metalele si pietre pretioase.

Operatiunea va dura 15 zile, existand si posibilitatea solutionarii urgentelor intr-un termen de 5 zile, in schimbul unei taxe mai mari.

Altfel spus, daca un bijutier din nordul tarii spre exemplu are o comanda urgenta de doua verighete in valoare de 600 lei, trebuie sa se deplaseze la Bucuresti pentru aplicarea marcii de stat. Vor fi cel putin doua drumuri - o data ca sa le aduca si a doua oara sa le ridice - iar costurile de transport se vor regasi suplimentar in pretul oferit consumatorului.

Pe acelasi exemplu daca trebuie sa marcheze o cantitate importanta de bijuterii, bijutierul este obligat sa asigure doua transporturi de valori la Bucuresti, sa plateasca o asigurare a transportului, costul marcarii in sine, dar si cheltuielile transportului.

Sursa: Digi 24

http://www.banknews.ro/stire/66982_bijutierii_vor_fi_obligati_sa_aplice_marca_de_stat_pe_toate_metalele_si_pietrele_pretioase.html