BankNews.ro - The Business Republic

BRD Sogelease - rezultat financiar pozitiv in 2012 si finantari in crestere cu 11% fata de 2011
Finante-Banci | Data Publicarii: 02-04-2013

BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a acordat in 2012 finantari in valoare totala de 92 milioane euro, inregistrand o crestere cu 11% comparativ cu 2011, si a incheiat un numar de 1.890 contracte de leasing. 

Rezultatele inregistrate la finele anului 2012 au consolidat pozitia BRD Sogelease pe piata de leasing, compania ocupand locul doi in topul firmelor de leasing afiliate sistemului bancar, fata de locul cinci in 2011.

Ponderea cea mai mare, de 58,4% din totalul finantarilor, apartine sectorului auto, acesta avand o contributie importanta in totalul finantarilor pe piata de leasing din Romania in 2012, urmata de finantarile destinate echipamentelor, cu 40,6%. 

O crestere semnificativa s-a inregistrat in finantarea echipamentelor, cu 30% comparativ cu 2011, in special pe echipamentele de constructii, dar si in privinta celor destinate industriei prelucratoare. Cea mai puternica scadere s-a resimtit in finantarile acordate sectorului imobiliar, in stransa corelatie cu evolutia pietei pe acest segment de activitate.

"2012 a fost un an satisfacator. Am reusit continuarea trendului ascedent din 2011, de crestere a cifrei de afaceri, si am inregistrat un rezultat financiar net pozitiv. Pe partea de recuperare a creantelor am reusit imbunatatirea numarului de zile de intarziere inca din faza de recuperare amiabila”, a declarat Vorles Morlot, Directorul General al BRD Sogelease.

Pentru anul 2013, BRD Sogelease isi propune o crestere a valorii bunurilor finantate, in linie cu cresterea inregistrata in 2012, in contextul unui mediu economico-social inca instabil si imprevizibil. 

"Investitorii par sa astepte momentul optim pentru demararea proiectelor de investitii propuse. Noi suntem pregatiti sa le oferim solutii de finantare personalizate si servicii asociate de calitate. In acelasi timp, 2013 va insemna eficientizarea costurilor si obtinerea unor marje de profit adecvate”, a mai declarat Directorul General al BRD Sogelease, Vorles Morlot.

Pe langa contextul macroeconomic dificil, anul 2013 aduce importante modificari de ordin legislativ cu impact semnificativ asupra activitatii de leasing din Romania, respectiv adoptarea si implementarea timbrului de mediu pentru autoturisme, aplicarea noului Cod de Procedura Civila, precum si liniile directoare transmise de BNR cu privire la majorarea ponderii finantarilor acordate in moneda nationala (Regulamentul BNR nr. 17/2012). 

Filiala a BRD - Groupe Societe Generale, BRD Sogelease este, din punctul de vedere al valorii bunurilor finantate, printre primele societati de leasing din Romania, filiale ale unor banci sau institutii bancare. Membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB), BRD Sogelease IFN S.A. este constant prezenta in topul celor mai mari societati de leasing din Romania. ALB numara in prezent 28 de societati de leasing si 6 societati de credit de consum, ce reprezinta grupuri financiare nebancare de renume si cu reprezentare internationala. «Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania», organizatie afiliata la Federatia Europeana a Asociatiilor Societatilor  de Leasing -  Leaseurope si membra a  Federatiei Creditului de Consum din Europa - Eurofinas, reprezinta un total de circa 91% din totalul pietei de leasing din Romania si aproximativ 96% din piata creditului de consum.

Comunicat de presa


http://www.banknews.ro/stire/66996_brd_sogelease_-_rezultat_financiar_pozitiv_in_2012_si_finantari_in_crestere_cu_11p__fata_de_2011.html