BankNews.ro - The Business Republic

Canada a lansat un nou program de vize pentru a atrage intreprinzatori
Afaceri | Data Publicarii: 03-04-2013

Canada a lansat ieri un un nou program de vize pentru a recruta intreprinzatorii straini capabili sa creeze noi locuri de munca si sa stimuleze dezvoltarea economica. Astfel, cetatenii straini care vor aplica pentru programul "Start-Up Visa” si sunt eligibili vor primi rezidenta permanenta in Canada.

Autoritatile canadiene au anuntat ca noul program de vize a intrat in vigoare incepand de ieri. Potrivit unui comunicat al autoritatii canadiene pentru cetatenie si imigrare, acest program ii va pune in legatura pe intreprinzatorii imigranti cu organizatiile din sectorul privat din Canada care au mai lucrat cu diverse companii incepatoare si care pot asigura resurse esentiale.

"Noul nostru program Start-Up Visa va face din Canada destinatia aleasa de catre antreprenorii cei mai buni si straluciti pentru a-si lansa companiile”, declara, la sfarsitul lunii ianuarie, ministrul canadian pentru Cetatenie, Imigrare si Multiculturalism, Jason Kenney.

Oficialul canadian a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca tara sa este pregatita sa primeasca aceasta categorie de imigranti.

In principiu, aplicantii pentru acest tip de viza vor avea nevoie de sustinerea unui finantator canadian sau a unui fond de investitii inainte de a depune o cerere.

Potrivit publicatiei de specialitate Bloomberg Business, acesta este cel mai recent dintr-o serie de programe similare lansate de alte state, precum Australia, Chile si Marea Britanie.

Sursa: Digi24

http://www.banknews.ro/stire/67021_canada_a_lansat_un_nou_program_de_vize_pentru_a_atrage_intreprinzatori.html