BankNews.ro - The Business Republic

Teodorovici: Angajatii ineficienti din sistemul fondurilor UE sa isi caute de munca de la 1 iunie
HR/Cariere | Data Publicarii: 03-04-2013

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat ca pana la 1 iunie se va ajunge la zi cu evaluarea proiectelor cu fonduri UE depuse si verificarea si plata cererilor de rambursare restante, apoi vor fi impuse termene pentru functionari, care risca "eliminarea" in caz de noi intarzieri.

"De la 1 iunie dorim sa terminam cu tot ce inseamna deficienta sau restanta a statului fata de beneficiarii de fonduri europene", a afirmat Teodorovici, marti, la o intalnire cu grupul PSD de la Senat.

El a adaugat ca pana la acea data vor fi evaluate toate proiectele cu fonduri UE depuse si incheiata atribuirea sumelor prevazute pentru 2007-2013 ramase inca nealocate, iar de asemenea vor fi procesate si platite "pana la ultima" cererile de rambursare depuse de beneficiari si care sunt restante de "foarte multe luni de zile".

"Astfel incat de la 1 iunie, printr-o instructiune foarte clara emisa catre fiecare structura de management sau organism intermediar, se va spune foarte clar «pentru verificarea cererilor de rambursare astea sunt zilele pe care le ai la dispozitie, pentru evaluarea unui proiect astea sunt zilele». Orice intarziere pe care un functionar o inregistreaza va duce clar la eliminarea acestuia din sistem. Deci de la 1 iunie nu vrem sa mai actionam, cum inca mai fac si eu astazi personal, pompieristic", a spus Teodorovici.

El a adaugat apoi, la finalul intrevederii cu senatorii PSD, ca "functionarii care de la 1 iunie nu vor respecta termenele impuse, e timpul sa isi gaseasca un alt loc de munca".

Intrebat cum se va face concedierea celor ineficienti, Teodorovici a spus ca toti functionarii vor trebui sa isi insuseasca termenele stabilite pentru procesarea documentelor transmise de beneficiari.

Integral in Mediafax.ro

http://www.banknews.ro/stire/67022_teodorovici_angajatii_ineficienti_din_sistemul_fondurilor_ue_sa_isi_caute_de_munca_de_la_1_iunie.html