BankNews.ro - The Business Republic

Ponta i-a propus oficial pe Kovesi si Nitu sefi la DNA si Parchetul General
Actualitate | Data Publicarii: 03-04-2013

Premierul Victor Ponta i-a propus, in calitate de ministru interimar al Justitiei, pe Laura Codruta Kovesi sef la DNA si Tiberiu Nitu la Parchetul General. De asemenea, Alina Bica a fost numita la sefia DIICOT.

Decizia vine, in mod surprinzator, dupa ce Victor Ponta a anuntat, marti, ca procedura numirii procurorilor sefi va fi derulata de viitorul ministru al Justitiei, pe care urmau sa-l nominalizeze miercuri liberalii.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti, dupa intalnirea cu sectia de procurori a CSM, ca nu s-a vorbit despre nominalizari la sefia Parchetelor, ci s-a stabilit ca va fi numit un nou ministru al Justitiei care sa mearga pe o procedura "de selectie a viitorilor procurori sefi cu toate etapele".

"Nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici la CSM, nici cu alta ocazie, chiar daca pentru dvs sunt iportante numele. Nu am facut asemenea nominalizari, am discutat despre procedura: daca mergem pe cea prevazuta de lege - propunerea procurorilor sefi facuta premier, cu aviz de la CSM si numire de catre presedinte - sau pe procedura discutata si cu ministrul Pivniceru si Comisia Europeana, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu sectia de procurori. Opinia sectiei de procurori e de a merge pe o procedura de selectie cu toate etapele. Am luat act, am spus ca nu vreau sa facem propuneri decat daca ne intelegem asupra procedurii de urmat", a explicat Ponta.

El a adaugat ca vor participa la selectie toti cei care vor sa se inscrie. "Nu stiu cand vom avea o nominalizare, probabil voi numi un nou minsitru al Justitiei", a punctat Ponta.

Premierul a adaugat ca nu e vorba de o razgandire, ci ca s-a consultat cu CSM si a propus o anume procedura care nu a fost agreata de CSM. "Noul ministru va trebui sa faca o procedura care sa nu fie supusa reprosurilor", a mai spus Ponta.

Integral in REALITATEA.NET

http://www.banknews.ro/stire/67039_ponta_i-a_propus_oficial_pe_kovesi_si_nitu_sefi_la_dna_si_parchetul_general.html