BankNews.ro - The Business Republic

Antonescu, despre propunerile lui Ponta: Nu suntem parte si nu suntem de acord cu o intelegere politica facuta cu Basescu
Politica | Data Publicarii: 03-04-2013

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a reiterat miercuri ca liberalii nu sunt de acord cu faptul ca Laura Codruta Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror-sef al DNA, dar a subliniat ca acest lucru nu inseamna ruperea USL.

"Nu suntem parte si nu suntem de acord cu o intelegere politica facuta cu Traian Basescu in care sa se imparta aceste pozitii. (...) Aceasta decizie luata de premier, ca ministru interimar al Justitiei, este o decizie pe care domnia sa a luat-o, asupra careia, pentru prima data de la infiintarea USL, nu ne-am consultat, si pe care ne-a comunicat-o, si de care am luat act si asupra careia ne despartim fundamental. Asta nu inseamna ruperea aliantei", a spus Antonescu. 

Liderul liberalilor a precizat ca nici el, nici PNL nu sunt dispusi la compromisuri care sa ii abata de la angajamentele facute. 

"Nu suntem nici eu, nici PNL dispusi la compromisuri care sa ne abata de la aceasta directie majora, de la angajamentele luate. (...) Niciodata nu voi ezita sa ma lipsesc de sprijinul cuiva, chiar important, daca imi cere lucruri pe care le consider inacceptabile si pe care milioane de romani le considera inacceptabile", a spus Crin Antonescu. 

Potrivit lui Antonescu, "un compromis pentru Romania nu se poate face decat atunci cand aduci la cunostinta cetatenilor, a Parlamentului, care este avantajul" acestuia. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67044_antonescu,_despre_propunerile_lui_ponta_nu_suntem_parte_si_nu_suntem_de_acord_cu_o_intelegere_politica_facuta_cu_basescu.html