BankNews.ro - The Business Republic

Grecia extinde termenul pentru recapitalizarea National Bank of Greece, Alpha, Piraeus si Eurobank
Finante-Banci | Data Publicarii: 03-04-2013

Grecia va extinde cu cateva saptamani termenul limita pentru recapitalizarea sectorului bancar, posibil pana la sfarsitul lunii mai, a afirmat George Provopoulos, guvernatorul Bancii Centrale a Greciei, transmite Reuters.

Bancile elene, care sunt recapitalizate cu fonduri din pachetul de asistenta financiara, au cerut atenuarea conditiilor impuse in schimbul planului de recapitalizare si extinderea pana la sfarsitul lunii aprilie a termenului limita pentru implementarea planului.

Bancile din Grecia au termen pana in aprilie 2013 pentru a obtine de pe piata fondurile necesare recapitalizarii, astfel incat sa-si mentina independenta administrativa, iar actionarii lor sa poata plati ajutorul de stat in urmatorii cinci ani, pentru a recastiga controlul complet asupra institutiilor de creditare.

'Va fi o mica extindere, de cateva saptamani, ar putea fi pana la sfarsitul lunii mai', a afirmat Provopoulos la postul public de televiziune. Planul de recapitalizare are ca obiectiv restabilirea solvabilitatii principalelor grupuri bancare elene, National Bank of Greece, Alpha, Piraeus si Eurobank.

Guvernatorul Bancii Centrale a Greciei a confirmat ca reprezentantii UE, BCE si FMI sunt ingrijorati de fuziunea dintre National Bank of Greece, Alpha, Piraeus si Eurobank. O mare majoritate din actionarii banci grecesti Eurobank (84,35%) au acceptat la 18 februarie o oferta de preluare in actiuni venita din partea rivalului National Bank of Greece (NBG), deschizand astfel calea unei fuziuni care va conduce la crearea celui mai mare grup bancar din Grecia.

Integral pe InComeMagazine.ro

http://www.banknews.ro/stire/67052_grecia_extinde_termenul_pentru_recapitalizarea_national_bank_of_greece,_alpha,_piraeus_si_eurobank.html