BankNews.ro - The Business Republic

Cat te costa un card de credit?
Finante-Banci | Data Publicarii: 04-04-2013

Concepute special pentru plati directe la comercianti sau diversi furnizori de servicii, cardurile de credit sunt adesea utilizate pentru retrageri de numerar de la bancomate. Lucru total neinspirat, tinand cont de comisioanele si dobanzile percepute de banci!

Desi contestat de multi din cauza costurilor financiare pe care le implica, folosit responsabil, cardul de credit poate aduce numeroase beneficii: bonusuri la cumparaturi, premii constand in electronice, excursii, bilete la concerte etc. In sens contrar, acesta poate cauza grave probleme financiare.

Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat oferta de carduri de credit din portofoliile bancilor si va prezinta cinci astfel de imprumuturi cu dobanzile si comisioanele aferente.

Astfel, utilizarea cardului de credit de la ING Bank pentru retrageri de numerar la ATM-urile bancii este taxata cu 0,5% per tranzactie, in timp ce pentru retragerile de numerar efectuate la ATM-urile sau ghiseele altor banci se percepe un comision de 1%+5 lei. Pentru retragerile in euro efectuate la ATM-urile ING, atat din tara, cat si din straintate, se percepe un comision de 1,5%+15 lei. Dobanda aferenta acestui card de credit este de 17,06%, taxa de emitere a cardului este de 35 lei, ca de altfel si taxa anuala de administrare a instrumentului de plata.

Venitul lunar minim acceptat este 1.500 lei. Banca ofera o perioada de gratie de pana la 45 de zile pentru platile efectuate la comercianti prin POS.

Integral in Ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/67074_cat_te_costa_un_card_de_credit.html