BankNews.ro - The Business Republic

Ban Ki-moon: In curand va fi prea tarziu pentru a salva planeta
Mediu | Data Publicarii: 05-04-2013

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, aflat pentru prima data in vizita la Monaco, miercuri, a estimat ca "in curand va fi prea tarziu pentru a salva mediul inconjurator al planetei", daca nu se pune in aplicare un instrument juridic obligatoriu", de acum si pana in 2015.

"Toate discutiile au ramas fara efecte. In curand va fi prea tarziu. Modelele noastre de consum sunt incompatibile cu sanatatea planetei. Amprenta noastra ecologica este excesiva", a punctat inaltul oficial.

Si, daca vrem ca in 2050 planeta sa reziste cu 9 miliarde de locuitori, "trebuie sa actionam acum", a pledat Ban Ki-moon in fata unei asistente formate din numeroase personalitati, potrivit Liberation.

Cu privire la cele 90 de obiective adoptate de comun acord de catre Comunitatea Internatonala in domeniul protectiei mediului, in opinia secretarului Natiunilor Unite, in acesti ultimi 20 de ani, s-au inregistrat doar patru ani de progrese semnificative. 

De asemenea, inaltul oficial a scos in evidenta scaderea biodiversitatii, a rezervei de pesti, aciditatea cea mai mare a oceanelor sau chiar cresterea emisiilor de gaz cu efect de sera.

Integral in Ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/67094_ban_ki-moon_in_curand_va_fi_prea_tarziu_pentru_a_salva_planeta.html