BankNews.ro - The Business Republic

Creditele ipotecare revin in atentia bancherilor
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-04-2013

Creditele ipotecare par sa revina in centrul atentiei institutiilor financiare, care incearca prin diverse campanii stimularea creditarii pentru domeniul imobiliar, unul dintre cele mai afectate sectoare de criza economica.

Principala problema cu care s-au confruntat bancherii in ultimii ani a fost incapacitatea populatiei de a indeplini conditiile pentru contractarea unui credit, in contextul incertitudinilor privind evolutia veniturilor si siguranta locului de munca. 

"Cererea din partea clientilor a ramas ridicata, dar acestia au fost descurajati de conditiile mult mai dure de creditare impuse de banci si in multe cazuri nu s-au putut incadra in aceste criterii restrictive. Observam insa din acest an o revenire a dorintei bancilor comerciale de a credita populatia, pentru inceput prin intermediul creditelor ipotecare. 

Liderul pietei bancare a lansat o oferta de credite ipotecare cu maturitate indelungata si conditii financiare relaxate, pe care nu credeam sa le mai vad prea curand pe piata din Romania", a declarat Dragos Cabat, Managing Partner la Efin.ro.

Integral in Ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/67103_creditele_ipotecare_revin_in_atentia_bancherilor_______.html