BankNews.ro - The Business Republic

MFE impune transparenta si pe segmentul platilor facute catre beneficiarii POS DRU
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-04-2013

Beneficiarii de finantari acordate prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) pot vedea in ce etapa de procesare se afla cererile de rambursare depuse la Organismele Intermediare si pot afla valoarea sumelor care au fost achitate de Autoritatea de Management POS DRU. Incepand cu aceasta saptamana informatiile mentionate trebuie publicate pe paginile web ale institutiilor mentionate.

 "Transparenta este necesara pentru a rezolva problemele din sistem si pentru ca beneficiarii sa fie tratati corect. Militez pentru un grad cat mai mare de transparenta pentru a obliga sistemul sa nu mai impiedice buna derulare a proiectelor finantate din bani europeni.  Cererile de rambursare trebuie procesate si achitate in ordinea in care au fost depuse si nu in functie de alte criterii discretionare stabilite de functionarii publici, iar acum vom vedea cu totii cate zile dureaza verificarea fiecarei facturi si cat de repede si ordinea in care beneficiarii isi incaseaza banii”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

 Publicarea informatiilor despre stadiul verificarii a fost solicitata de Ministerul Fondurilor Europene si este reglementata de Instructiunea 67 emisa de Autoritatea de Management POS DRU. Organismele Intermediare POS DRU sunt obligate sa publice pe paginile web proprii informatii despre cererile de rambursare primite de la beneficiari. Informatiile referitoare la sumele achitate catre beneficiari sunt disponibile pe pagina web a Autoritatii de Management POS DRU. Ambele tipuri de informatii vor fi actualizate de doua ori pe saptamana.

 Pe POS DRU sunt in derulare aproape 2.500 de contracte de finantare.

Comunicat de presa

http://www.banknews.ro/stire/67111_mfe_impune_transparenta_si_pe_segmentul_platilor_facute_catre_beneficiarii_pos_dru.html