BankNews.ro - The Business Republic

Coreea de Sud desfasoara nave cu sisteme de aparare antiaeriana, in fata unui posibil atac al Phenianului
International | Data Publicarii: 05-04-2013

Marina militara sud-coreeana a desfasurat vineri in Marea Galbena si in Marea de Est doua distrugatoare echipate cu sisteme radar Aegis destinate interceptarii rachetelor balistice, ca masura defensiva in fata unui posibil atac nord-coreean, relateaza agentiile Yonhap si EFE citand un oficial militar de la Seul.

De asemenea, armata sud-coreeana a plasat in stare operativa sistemul radar de aparare antiaeriana Green Pine si sistemul de alerta timpurie Peace Eye, alcatuit din patru avioane de recunoastere Boeing 737 AEW&C. 

Aceasta desfasurare survine in contextul relatarilor ca armata nord-coreeana a dislocat rachete cu raza medie de actiune pe coasta sa de est si dupa ce SUA si-au consolidat supravegherea radar si masurile de aparare antiaeriana in regiunea Pacificului in urma amenintarilor Phenianului. 

Potrivit serviciilor de informatii, rachetele nord-coreene observate din satelit par a fi de tipul Musudan (sau Taepodong-X), ce au o raza de actiune cuprinsa intre 3.000 si 4.000 de kilometri, astfel ca pot lovi instalatiile militare americane din insula Guam. Aceasta racheta, prezentata pentru prima data in timpul unei parade militare la Phenian in anul 2010, nu a fost inca testat de armata nord-coreeana.

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67115_coreea_de_sud_desfasoara_nave_cu_sisteme_de_aparare_antiaeriana,_in_fata_unui_posibil_atac_al_phenianului.html