BankNews.ro - The Business Republic

CFR Marfa, scoasa la vanzare pentru 180 de milioane de euro
Economie | Data Publicarii: 05-04-2013

CFR Marfa a fost scoasa la vanzare, pretul de pornire a licitatiei pentru un pachet majoritar de 51% din actiuni fiind de 180 de milioane de euro, potrivit anuntului oficial de privatizare a companiei de stat, publicat de Ministerul Transporturilor.

Conform anuntului, pana in data de 9 aprilie pot fi cumparate dosarele de prezentare pentru CFR Marfa. 

CFR Marfa inregistreaza pierderi mari, privatizarea sa fiind ceruta de creditorii externi ai Romaniei.

Pierderile estimate pentru anul 2013 se ridica la peste 211 milioane de lei, fiind de doua ori mai mari decat anul trecut.

"E un pret destul de mare, avand in vedere ca cel care va cumpara va prelua si datoriile. Compania poate avea un mare potential intr-o tara cu sosele si autostrazi deficitare, transportul pe calea ferata poate deveni foarte eficient", a spus Ionel Blanculescu, consultant financiar, pentru Digi 24.

"Privatizarea mi se pare o eroare pentru ca a fost conceputa gresit. Procesul de privatizare este pagubos pentru statul roman si pentru aceasta companie. Nu avem o situatie foarte clara a patrimoniului, nu stim ce se va intampla cu societatile la care CFR Marfa are participatii, una dintre ele capuseaza CFR de mai mai multa vreme.

Integral in Ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/67116_cfr_marfa,_scoasa_la_vanzare_pentru_180_de_milioane_de_euro.html