BankNews.ro - The Business Republic

Comisia Europeana a respins cererea Guvernului de prelungire a taxarii inverse la cereale, dar Executivul mai spera
Economie | Data Publicarii: 08-04-2013

Comisia Europeana a respins cererea Guvernului de prelungire a termenului de aplicare a taxarii inverse la cereale, care expira in luna mai, aratand ca procedura nu ar trebui folosita sistematic pentru a compensa "o supraveghere inadecvata" de catre autoritati, dar Executivul mai spera in acest sens, informeaza Mediafax.

Adresa Guvernului catre Bruxelles a fost transmisa in luna octombrie a anului trecut, cu solicitarea ca termenul sa fie prelungit cu inca doi ani, pana in 2015, bazat pe faptul, conform unui document prezentat atunci de Mediafax, ca Bulgaria si Ungaria au cerut la randul lor o astfel de derogare, iar un refuz pentru Romania ar genera discriminari.

  Aceasta urma sa fie a doua derogare de la sistemul fiscal normal, dupa ce, in iunie 2011, Guvernul a decis sa aplice taxarea inversa la cereale si plante tehnice pentru o perioada de doi ani. Autoritatile au explicat atunci ca aceasta masura reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de combatere a evaziunii fiscale, prin eliminarea "firmelor fantoma" care nu platesc taxa pe valoarea adaugata.

Integral in Gandul.info

http://www.banknews.ro/stire/67134_comisia_europeana_a_respins_cererea_guvernului_de_prelungire_a_taxarii_inverse_la_cereale,_dar_executivul_mai_spera.html