BankNews.ro - The Business Republic

Bancile elvetiene isi schimba politica
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-04-2013

Banca elvetiana Credit Suisse si-a informat clientii germani ca va intrerupe colaborarea cu ei daca nu vor prezenta dovezi ca sumele pe care le detin in conturi au fost declarate la fisc.

 Bancile elvetiene incearca sa imbunatateasca relatiile cu guvernele straine, pe fondul disputelor din ultimii ani privind secretul bancar, potrivit Wall Street Journal. Noua politica a Credit Suisse vizeaza toate conturile detinute de clientii germani, care trebuie sa ateste, cu documente bancare sau certificate fiscale, ca fondurile detinute au fost taxate conform legii, potrivit purtatorului de cuvant al bancii, Marc Dosch.

El a adaugat ca banca va inceta colaborarea cu detinatorii de conturi care nu se vor alinia noii politici. "Recomandam clientilor germani sa-si analizeze situatia si sa faca curatenie, daca este nevoie. Daca nu se va intampla, vom pune capat relatiei cu acesti clienti", a afirmat Dosch.

Si banca elvetiana UBS a cerut clientilor germani sa isi "regularizeze pozitiile", a afirmat duminica un reprezentant al institutiei de credit. Ziarul Tages Anzeiger scrie ca si clientii germani ai bancii Julius Baer au fost contactati pentru a prezenta dovezi ca banii detinuti in Elvetia au fost declarati catre autoritatile fiscale.

Bancile elvetiene au fost prin traditie o importanta destinatie offshore pentru persoanele care au dorit sa-si fereasca veniturile de atentia fiscului, datorita legii secretului bancar respectata cu sfintenie in Elvetia. Guvernele din Statele Unite, Marea Britanie si Europa de Vest au desfasurat in ultimii ani campanii pentru identificarea cetatenilor care au venituri ascunse in Elvetia si taxarea acestor averi.

Integral pe InComeMagazine.ro

http://www.banknews.ro/stire/67141_bancile_elvetiene_isi_schimba_politica.html