BankNews.ro - The Business Republic

Bancile nu au putut sa acorde credite in jumatate din aceasta saptamana. A picat Biroul de Credit
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-04-2013

Activitatea bancilor a fost perturbata in aceasta saptamana de o defectiune a bazei de date a Biroului de Credit, locul in care se aduna informatiile despre debitorul roman, potrivit mai multor surse din piata. Numarul mare de interogari restante ale bancilor ingreuneaza si acum sistemul.

In zilele de luni, marti si prima parte a zilei de miercuri, baza de date a Biroului de Credit, institutia care strange informatiile despre debitorii persoane fizice din Romania, nu a putut fi accesata, potrivit mai multor surse din piata bancara.

Numarul mare de interogari care s-au adunat din partea bancilor fac ca sistemul sa functioneze greu si in acest moment, dupa cum ne-a precizat un ofiter de credite de la o banca de top din sistem.

Se pare ca problemele au fost cauzate de o actualizare nereusita a sistemului informatic derulata la sfarsitul saptamanii trecute.

Oficialii Biroului de Credit nu au raspuns inca la solicitarea ECONOMICA.NET privind cauzele defectiunii. (In ultimii ani compania nu a mai raspuns solicitarilor presei)

Bancile si unele institutii financiare nebancare utilizeaza baza de date a Biroului de Credit pentru a afla istoricul de credit al debitorilor proprii si potentiali.

Verificarea istoricului de credit este esentiala pentru ca banca sa poata acorda imprumuturi sau sa faca un card de credit sau un overdraft.

Integral in ECONOMICA.net

http://www.banknews.ro/stire/67146_bancile_nu_au_putut_sa_acorde_credite_in_jumatate_din_aceasta_saptamana_a_picat_biroul_de_credit.html