BankNews.ro - The Business Republic

Oficial CE: Romania trebuie sa-si imbunatateasca acea capacitate de implementare a fondurilor europene
Economie | Data Publicarii: 08-04-2013

Romania trebuie sa ia masuri pentru imbunatatirea capacitatii de implementare a fondurilor europene si sa faca o reforma administrativa publica pentru o mai buna absorbtie a acestora, a declarat, luni, intr-o conferinta desfasurata la Universitatea Politehnica din Bucuresti, directorul pentru economia sociala de piata in statele membre al Fondului Social European, Peter Stub Jorgensen.

Potrivit acestuia, Romania are nevoie de rezolvarea problemelor de "ineficienta, superreglementare si luare a deciziilor". 

"Este nevoie de o coordonare mai buna a politicilor. In sectorul public trebuie sa existe personal potrivit, competent si profesionist", a spus Jorgensen, in opinia caruia, cei care lucreaza cu fonduri europene trebuie sa o faca de placere. 

In opinia sa, Romania are nevoie de o strategie de ocupare in sectorul public. In ceea ce priveste cadrul juridic Peter Stub Jorgensen considera ca sunt necesare reglementari mai bune, reducerea birocratiei, dar si realizarea de analiza de impact. 

"Romania trebuie sa se concentreze pe o reforma publica strategica", a declarat oficialul european. 

Jorgensen a mai spus ca Romania a reusit sa cheltuie doar 16% din alocarile pentru Fondul Social European puse la dispozitie de Uniunea Europeana. 

"Romania nu a reusit sa cheltuie toti banii pe care UE i-a pus la dispozitie pentru Fondul Social European. Romania a cheltuit 16% din alocarile pentru Fondul Social European", a spus Jorgensen. 

Sursa: AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/67156_oficial_ce_romania_trebuie_sa-si_imbunatateasca_acea_capacitate_de_implementare_a_fondurilor_europene.html