BankNews.ro - The Business Republic

CNA vrea uniformizarea sunetului la programele TV si radio, inclusiv la publicitate
Media | Data Publicarii: 09-04-2013

CNA vrea sa elaboreze un standard pentru nivelul tariei sunetului, prin care sa se asigure o uniformizare a volumului sunetului in programele de radio si televiziune, astfel incat sa fie eliminat discomfortul creat telespectatorilor si ascultatorilor, resimtit in special la difuzarea publicitatii.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a constituit "grupul de lucru Loudness", format din reprezentanti ai radiodifuzorilor, distribuitorilor prin cablu, studiourilor de productie si ai mediului universitar, care s-a intalnit pentru prima data, luni, la sediul CNA.

Grupul de lucru are ca scop elaborarea "Standardului pentru Nivelul Tariei Sunetului, prin care se va asigura o normalizare, prin uniformizare, a tariei sunetului in programele de radio si de televiziune", in conformitate cu Recomandarea European Broadcasting Union (EBU) numarul 128 din anul 2011.

Multi dintre cei prezenti la discutii au precizat ca cele mai mari probleme, in privinta tariei sunetului, apar in cazul spoturilor publicitare, promotionale si de teleshopping, care au un volum al sonorului mai mare decat restul programelor difuzate de televiziuni si radiouri.

CNA recomanda posturilor radio-TV sa promoveze campania de informare privind revizuirea Constitutiei

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) recomanda televiziunilor si radiourilor sa difuzeze materialele de promovare a campaniei de informare publica cu privire la procedurile de revizuire a Constitutiei Romaniei.

Parlamentul a informat Consiliul National al Audiovizualului cu privire la faptul ca, in cadrul procedurilor de revizuire a Constitutiei, Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei Romaniei a decis crearea Forumului Constitutional, se spune intr-un comunicat postat pe site-ul CNA, semnat de Laura Georgescu, presedintele Consiliului.

Sursa: Realitatea.net

http://www.banknews.ro/stire/67180_cna_vrea_uniformizarea_sunetului_la_programele_tv_si_radio,_inclusiv_la_publicitate.html