BankNews.ro - The Business Republic

Vanzarile de asigurari de locuinte au scazut la 133 mil. euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-04-2013

Vanzarile de asigurari de locuinte - una dintre sperantele asiguratorilor de a-si balansa portofoliile dominate de polite auto - au scazut anul trecut cu peste 12% si au ajuns la 590 milioane de lei (133 mil. euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigu rarilor (CSA).

  Subscrierile au intrat pe o panta descendenta anul trecut dupa ce crescusera puternic in anii anteriori, principala cauza fiind reducerea tarifelor pe fondul competitiei agresive dintre asiguratori. Companiile de asigurari s-au batut pe fiecare client deoarece aceste polite reprezinta o afacere foarte profitabila, spre deosebire de asigurarile auto, care genereaza pierderi uriase.

"Scaderea subscrierilor pe segmentul asigurarilor de locuinte este cauzata de recesiunea economica care se transpune in venituri mai mici pentru populatie. Nu am observat cresteri ale tarifelor politelor, din contra, asiguratorii au incercat sa fie competitivi", comenteaza Valentin Tuca, CEO al brokerului Aon.

Gradul de daunalitate este foarte redus pe acest segment de piata, in ca sarile din polite fiind, la nivelul anului trecut, de opt ori mari decat des-pagubirile achitate. 

Sumele incasate au fost in 2011 chiar de 14 ori peste nivelul daunelor achitate.

Integral in ZF.ro

http://www.banknews.ro/stire/67185_vanzarile_de_asigurari_de_locuinte_au_scazut_la_133_mil_euro.html