BankNews.ro - The Business Republic

Ridicarea secretului bancar: Viena blocheaza, Bruxelles-ul se enerveaza
Finante-Banci | Data Publicarii: 10-04-2013

In vreme ce Luxemburgul a promis putin mai multa transparenta bancara, Comisia Europeana se intoarce acum asupra Austriei, tara al carei ministru de Finante, Maria Fekter, a asigurat ca va lupta "ca o leoaica" pentru a proteja secretul bancar.

Dar, confruntandu-se cu fermitatea Bruxelles-ului, cancelarul austriac s-a aratat pregatit pentru negocieri cu partenerii sai europeni.

Evaziunea fiscala si secretul bancar redevin subiectul numarul 1 in Europa. Dupa publicarea datelor in cadrul "Offshore-Leaks" si promisiunea Luxemburgului de a se arata mai transparent in materie bancara, Bruxelles-ul a cerut Austriei sa-i urmeze exemplul, conform La Tribune.

"Daca Austria continua sa refuze aceasta miscare inexorabila spre o mai mare transparenta, ea se va afla intr-o pozitie izolata si nesustenabila", a declarat intr-un comunicat Algirdas Semeta, comisarul european pe politica fiscala.

"Este imposibil ca un stat membru sa blocheze alte 26", a adaugat purtatorul sau de cuvant, Emer Traynor, potrivit observatiilor relevate, luni, de AFP. In noiembrie 2012, acelasi comisar european dojenise deja Austria din aceleasi motive.

Integral in ZIare.com

http://www.banknews.ro/stire/67204_ridicarea_secretului_bancar_viena_blocheaza,_bruxelles-ul_se_enerveaza.html