BankNews.ro - The Business Republic

Spania. Bancile care detin apartamente in portofoliu si nu le inchiriaza vor fi amendate
International | Data Publicarii: 10-04-2013

Guvernul regiunii Andalucia, din Spania, a adoptat, ieri, o lege prin care se pot aplica amenzi bancilor si institutiilor financiare care detin apartamente in portofoliu si nu le inchiriaza.

Doar in comunitatea Andalucia exista actualmente aproximativ un milion de locuinte neocupate, fie construite si nevandute, fie imobile din care au fost evacuati chiriasii.

Un an de zile a durat analiza legii de catre guvernul socialist din aceasta regiune a Spaniei, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Baltoiu.

Conform acestui act normativ, bancile pot fi expropriate pe un termen de minimum 3 ani, pentru a face astfel fata situatiei extrem de dificile in care se afla numerosi locuitori ai comunitatii.

Pe langa sutele de mii de apartamente goale, numai in ultimii 3 ani au fost efectuate 86.000 de evacuari ale celor care nu mai puteau sa-si plateasca ratele catre banci.

Pentru a scapa de amenzi, bancile trebuie sa inchirieze locuintele, neputand insa sa stabileasca ele nivelul chiriei. Acesta urmeaza sa fie stabilit de Comunitatea autonoma.

In cazul in care bancile refuza sa aplice legea, amenda este de 9.000 de euro pentru fiecare apartament detinut si neinchiriat.

Sursa: Digi 24

http://www.banknews.ro/stire/67216_spania_bancile_care_detin_apartamente_in_portofoliu_si_nu_le_inchiriaza_vor_fi_amendate.html