BankNews.ro - The Business Republic

Un sef de banca austriaca renunta la 2 milioane de euro din salariu
Finante-Banci | Data Publicarii: 10-04-2013

Directorul bancar al celui mai mare grup bancar austriac Raiffeisen Bank International, Herbert Stepic, a decis sa returneze doua milioane din pachetul salarial pe 2012, explicand ca s-a simtit obligat sa-si reduca remuneratia pe care a considerat-o prea mare, informeaza Financial Times.

Intr-un email trimis angajatilor RBI, Stepic a precizat ca pachetul sau salarial total (salariu, bonus, actiuni) pe 2012 ar fi urmat sa se ridice la 4,9 milioane de euro. "O astfel de remuneratie anuala nu este in acord cu conceptia mea si nici cu valorile grupului bancar Raiffeisen', a precizat Stepic. Acesta a adaugat ca, in cursul discutiilor cu presedintele consiliului de administratie Walter Rothensteiner, a decis sa returneze aproximativ 40% din pachetul sau total. 'Suma care va fi returnata a fost fixata la doua milioane de euro si am respectat aceasta decizie transferand suma catre RBI", a mai spus Herbert Stepic.

"Consider ca acest pas ca o obligatie morala atat pentru o organizatie pentru care am lucrat peste 40 de ani, cat si contributia mea personala la masurile de reducere a costurilor bancii", se mai arata in emailul trimis de Stepic.

Integral pe InComeMagazine.ro

http://www.banknews.ro/stire/67219_un_sef_de_banca_austriaca_renunta_la_2_milioane_de_euro_din_salariu.html