BankNews.ro - The Business Republic

Andriescu, UNSICAR: Este alarmanta cresterea daunelor pe vatamari corporale. Ar trebui ajustate si preturile la RCA
Finante-Banci | Data Publicarii: 10-04-2013

Cresterea rapida a despagubirilor platite pentru vatamari corporale pe polite de raspundere civila auto (RCA) din ultimii ani este ingrijoratoare si asiguratorii ar trebui sa-si ajusteze in consecinta tarifele pentru a putea efectua pe viitor aceste plati, a declarat Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR - asociatia profesionala a brokerilor de asigurari, prezent la un seminar de asigurari organizat de Ziarul Financiar.

"Dependenta de asigurarile auto a fost una dintre slabiciunile pietei. Alarmanta este cresterea daunelor pe vatamari corporale, unde asiguratorii trebuie sa constituie rezerve semnificative pentru a acoperi pretentiile formulate de clienti. Cred ca ar trebui adaptate si tarifele in consecinta.”

Asigurarile auto obligatorii produc pierderi uriase companiilor de asigurari in contextul in care in ultimii ani tarifele au scazut pe fondul intensificarii competitiei.

Sursa: ZF.ro

http://www.banknews.ro/stire/67220_andriescu,_unsicar_este_alarmanta_cresterea_daunelor_pe_vatamari_corporale_ar_trebui_ajustate_si_preturile_la_rca.html